Polifenoli: Moćni saveznici zdravlja i vitalnosti
Polifenoli su snažni antioksidansi koji štite zdravlje, usporavaju starenje, jačaju imunitet i pomažu u prevenciji hroničnih bolesti Polifenoli se...
Svi znamo da se neki proizvodi ne mogu kombinovati. Međutim, postoje nejasne, ali istovremeno i nezdrave kombinacije koje treba izbjegavati. Iznenadićete se kada pročitate ovu listu.
Paradajz i sir
Ova kombinacija je veoma uksuna, ali preopterećuje pankreas i jetru. Kiseline iz paradajza reaguju sa kalcijumom koji se nalazi u bijelom siru, stvarajući specifične naslage u našim zglobovima. Naravno, nije neophodno u potpunosti isključiti paradajz i sir iz menija, ali prečesto ne treba koristiti ove proizvode zajedno.
Pomfrit i jaja
Prilikom prženja krompira formira se velika količina skroba i kancerogenih supstanci, stoga možete dodatno pogoršati situaciju sa proteinima iz jaja.
Kolačići i mlijeko
Ako jedete slatko pecivo (kolačiće, keksiće) sa mlekom ili kakaom, rizikujete žgaravicu i neprijatnu fermentaciju u stomaku. Generalno, nutricionisti vjeruju da mlijeko treba konzumirati odvojeno od ostalih proizvoda. Jedini izuzetak je crna kafa.
Izvor: Ženski magazin Foto: Pixabay