Fine bombice

by | 30 Jula, 2016
Foto: Šerpe i lonci

Foto: Šerpe i lonci

Sastojci:
– 200 ml slatke pavlake
– 200 g čokolade
– 60 g putera
– 75 g keksa
– 2 kašike suhog grožđa
– malo ruma
– kokos
– kakao

Priprema:
1. Zagrijati slatku pavlaku na umjerenoj temperaturi pa, kada provri, skloniti sa ringle.
2. Ubaciti čokoladu izlomljenu na kocke i puter, pa miješati dok se ne otope.
3. Zatim dodati izmrvljen keks i suho grožđe prethodno natopljeno u malo ruma.
4. Dobro promiješati kako bi se smjesa ujednačila, pa staviti u frižider da se stisne.
5. Nakon toga, kašičicom uzimati smjesu pa dlanovima oblikovati kuglice.
6. Polovinu pripremljenih kuglica uvaljati u kokos, a drugu polovinu u kakao.
7. Poredati ih u papirne korpice i držati na hladnom do služenja.