Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Potrebno je:
250 g crne čokolade
200 ml slatke pavlake
25 g maslaca
100 g mljevenih lješnika
50 g cijelih pečenih lješnika
Za posipanje:
100 g mljevenih lješnika
Priprema:
1. Ugrijati slatku pavlaku i maslac pa skloniti s ringle čim provri. Dodati čokoladu izlomljenu na kockice i miješati dok se ne rastopi.
2. Na kraju dodati mljevene pečene lješnike, izmiješati i staviti u frižider da se smjesa ohladi i stegne.
3. Kašičicom vaditi pomalo ohlađene smjese i oblikovati kuglice.
4. U sredinu svake staviti po jedan cijeli lješnik i uvaljati u mljevene lješnike. Čuvati na hladnom do posluženja. Od ove mjere izađe oko 25 bombica.
Savjet: Umesto u lješnike, trufle možete valjati u rendanu čokoladu ili kakao.
IZVOR: POŠALJI RECEPT