Iznenadićete se koliko je jutarnji seks dobar za vaše zdravlje…

by | 11 Augusta, 2016

Jutarnji seks nije za svakoga, jer dobar dio ljudi nije ujutro raspoložen za takve egzhibicije, ali kad se sagledaju sve koristi za zdravlje na taj način mogu da se dobiju, možda je vrijeme da razmislite o ranijem buđenju.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Naime, pokazalo se da su osobe koje imaju seks odmah nakon buđenja sretnije i zdravije, a uz to su i dobre volje ostatak dana – jutarnja doza oksitocina držaće vam raspoloženje cijelog dana, a bićete i bliskiji s partnerom.

Vrijedi znati i da jutarnji seks jača imunitet i poboljšava kvalitetu noktiju, kose i kože, pa ni uticaj na izgled ne smijemo da zanemarimo.

Stručnjaci tvrde da jutarnji seks diže imunitet već nakon jednog dana, podižući nivoe antitijela potrebnih za zaštitu od infekcija, a rastom nivoa estrogena dobićete poboljšani tonus i teksturu kože, kao i čvršću kosu.

Ako spijete da ga upražnjavate tri puta sedmično, smanjićete rizik od moždanog ili srčanog udara za pola, a muškarci još i rizik od razvoja raka prostate, pa i to morate da uzmete u obzir… Sve u svemu, nije loša ideja probuditi se petnaestak minuta ranije i priviti se uz partnera…

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR