Lovorov list – nezamjenjiv dodatak jelima
Da bi lovor jelu dao potrebnu aromatičnost i okus, potrebno ga je znati pravilno skladištiti i koristiti, ali i znati razliku između dvije osnovne ...
Kladimo se da u svakom domaćinstvu u svakom trenutku su na raspolaganju ove tri namirnice – krompir, luk i jaja. I ako mislite da se od ovoga ne može napraviti slastan specijalitet od kojeg voda polazi na usta, varate se!
Ovo je recept za tradicionalnu špansku tortilju, koja se priprema brzo i lako, i što je bolje od svega – maksimalno štedi kućni budžet. Zapravo, najvjerovatnije nećete ni morati da skoknete do prodavnice kako bi dokupili dodatne namirnice.
Topla, mekana, karakterističnog ukusa može da se posluži kao doručak, ali i ručak ili večera – zavisi uz šta je servirate. Mada, je ovaj španski specijalitet sasvim ukusan i sam po sebi.
Potrebni sastojci:
Uputstvo za pripremu potražite na sljedećoj stranici…
Priprema:
Ogulite krompir i isjeckajte ga na sitne kockice.
U tiganj nalijte ulje toliko da prekrije dno i zagrijte ga, a potom ubacite luk i krompir. Dinstajte dok krompir ne omekša, a luk ne potamni. Sklonite sa ringle i ocijedite od ulja, ali ga ne bacajte.
Jaja umutite u kajganu, a potom dodajte smjesu krompira i luka i dobro pomiješajte.
Ponovo u tiganj sipajte ulje na kome ste pržili krompir i zagrijte ga, pa ubacite smjesu od jaja, krompira i luka. Začinite solju i biberom po ukusu.
Ostavite da se prži na tihoj vatri, obavezno bez miješanja.
Tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da sada već formirana tortilja ostane na tanjiru, a potom je vratite u tiganj, kako bi ispekli i drugu stranu.
Isijecite na trouglaste parčiće i služite toplu.
Savjet plus:
U ovu klasičnu tortilju možete dodavati sastojke po želji i tako je “obogatiti” – paradajz, papriku, kisele krastavčiće…
Izvor: Life content/lepotaizdravlje.rs