Natalie Portman o Jackie Kennedy: “Njena snaga je bila dar svima”

by | 18 Oktobra, 2016

Drugog decembra svjetsku premijeru trebalo bi da ima biografski film “Jackie” o Jacqueline Jackie Kennedy koju je, prema onome što se moglo vidjeti iz dosadašnjih tizera, maestralno utjelovila oskarovka Natalie Portman.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na stranu laičke procjene, ali i profesionalci, filmski kritičari, smatraju da je najnovija rola Portmanove zaslužila još jednu nominaciju za Oskara.

S obzirom na gotovo božanski status koji Kennedyjeva udovica uživa među Amerikancima, uz već pomenutu sjajnu glumu Natalie Portman, velike su šanse da ona ponovi uspjeh ostvaren 2010. godine kada je dobila svog prvog Oskara za ulogu, u sada već kultnom, “Crnom labudu”.

Pročitajte i… Pogledajte Natalie Portman kao Jackie Kennedy u “Jackie

Sada je Natalie progovorila i o ženi čiji je život tako uspješno prikazala, o Jackie Kennedy, i to u najtežim životnim trenucima, kada je njen suprug John ubijen.

“Uvijek sam joj se divila, ona je za mene bila ikona stila. Uvijek sam za nju mislila da je nevjerovatno elegantna, ali nikada nisam razmišljala o unutrašnjoj snazi koju je pokazivala u trenucima kada je morala da bude pribrana pred svijetom. Ta snaga bila je kao dar svima, jer je razumjela koliko simbolike nose njeni postupci vezani za te događaje iako se bilo očigledno da se iznutra raspada”,
kaže Natali.

Film “Jackie” upravo i govori o prvim satima i danima nakon atentata, a pored Potrmanove, uloge tumače i Peter Sarsgard, kao Robert Kennedy, Greta Gerwig, Billy Crudup i Jojhn Hurt, dok režiju potpisuje Pablo Larraín.

IZVOR: HELLOMAGAZIN.RS