Savjeti profesionalaca: Najbolji make-up za plavooke žene

by | 10 Novembra, 2016

Šminkanje nije toliko kompleksno, ali zahtijeva puno truda i vremena. Osim toga potrebno je znati koje vam boje odgovaraju i uz koju ćete šminku postići izgled iz snova. U nastavku slijedi nekoliko savjeta za plavooke žene…

https://www.instagram.com/p/BMmsCrLjk67/

Ljubičasta sjenila idealna su za plave oči. Eksperimentišući s raznim nijansama ljubičaste boje, plavooke žene mogu da stvore mnoštvo različitih stilova koji će pristajati i svečanom i dnevnom izgledu. Ne trebate da se plašite da koristite kremasta sjenila: biserna tekstura stvoriće nježan i profinjen izgled.

Zlatne i nijanse boje meda Plavooke žene osim ljubičastih sjenila trebaju birati zlatne i nijanse boje meda kako bi pogledu dale mekoću i toplinu.

https://www.instagram.com/p/BMmYNWVBEco/

Smokey Tamnije nijanse možete koristiti u kombinaciji sa svjetlijim tonovima ako želite da vizuelno povećate svoje oči. Smokey eyes odličan je odabir za večernji look. Uz sjenilo iskoristite i tuš iste nijanse koji ćete staviti samo na vanjske rubove kapka.

https://www.instagram.com/p/BMRuVF6gK2b/

Također, možete koristiti olovku zlatne nijanse na unutrašnjem rubu kapka. Uz njenu pomoć oči će vam djelovati veće, a pogled će vam biti sjajniji. Olovka s kojom sigurno nikada nećete da pogriješite je crna. Ona će odlično da istaknete plave oči, a zahvaljujući kontrastu, vaš će pogled biti jedinstven i privlačan!

IZVOR: MAKE-UP.HR