Čokoladne bombice s cimetom i lješnicima

by | 19 Novembra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock Pošalji recept

Foto: Guliver/Thinkstock
Pošalji recept

Sastojci:
250 g čokolade za kuhanje
250 ml slatkog vrhnja
20 g putera
100 g šećera u prahu
¼ kašičice cimeta
100 g mljevenih lješnika
čokolada u prahu

Priprema:
1. U dubljoj posudi izrendati čokoladu i pomiješati sa šećerom, cimetom i lješnicima.
2. Na umjerenoj temperaturi zagrijati vrnje i puter (voditi računa da ne provri).
3. Zagrijanom pavlakom preliti izrendanu čokoladu i lješnike.
4. Sve dobro sjediniti i promiješati da se dobije homogena smjesa. Prekriti najlonskom folijom i ostaviti u frižideru da se ohladi.
5. Kašičicom vaditi smjesu i oblikovati dlanovima u kuglice i valjati u čokoladu u prahu.
6. Složiti na tacnu i ostaviti na hladnom do služenja.

IZVOR: POŠALJI RECEPT