Medvjedić Lino u posjeti Pedijatriji UKC RS i Domu “Rada Vranješević”

by | 20 Decembra, 2016

Medvjedić Lino, nakon posjeta pedijatrijskim odjelima u medicinskim ustanovama u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Zenici, Mostaru, Tuzli i Bijeljini, te SOS dječijem selu u Sarajevu i Majčinom selu u Međugorju, posjetio je djecu i radnike Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci, te im uručio poklone. Nakon toga, medvjedić Lino je poklonima obradovao i mališane u Domu “Rada Vranješević”.

Medvjedić Lino u posjeti Pedijatrijskoj klinici UKC RS,  načelnik klinike Stojislav Konjević

Medvjedić Lino u posjeti Pedijatrijskoj klinici UKC RS,
načelnik klinike Stojislav Konjević

“Posjete djeci koja borave na pedijatrijskim odjelima širom BiH postale su jedna od naših omiljenih redovnih aktivnosti krajem svake godine. Mališanima koji u ovom pretprazničkom periodu borave u bolnicima i domovima i koji svakodnevno pokazuju izuzetnu snagu, hrabrost i borbenost, želimo što brže ozdravljenje i što bezbrižnije i ljepše djetinjstvo. Mi ih nastojimo uveseliti, izmamiti osmijehe na njihova lica, pružiti im jedno lijepo sjećanje i, koliko-toliko, boravak u bolnicama i dječijim domovima učiniti prijatnijim i lakšim. Ove godine u Banjaluci, medvjedić Lino je posjetio i Dječiji dom za djecu bez roditeljskog staranja ‘Rada Vranješević’, a naši predstavnici uručili su donaciju Podravkinih proizvoda za kuhanje”, izjavila je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Pokloni za mališane koji se liječe na UKC RS

Pokloni za mališane koji se liječe na UKC RS

Svakodnevnim radom, soim brige o njihovom zdravlju, pedijatrijski odjeli nastoje djeci da ublaže strah od boravka u bolnici i učine ga što ljepšim, ali i roditeljima pruže sigurnost i oslonac.

Ovakve posjete pedijatrijskim odjelima, ali i dječijim domovima pomažu da se obogati zabavni sadržaj za djecu i tako im se barem malo olakša boravak u ovim ustanovama.

Podravkin veseli tim će, nakon današnje posjete UKC RS u Banjaluci i poklona uručenih djeci i osoblju Klinike, te posjete Domu za djecu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” posjetiti i pedijatriju Kantonalne bolnice Bihać i tako nastaviti s aktivnostima koje imaju za cilj da boravak djece u bolnicama učine manje stresnim i bar malo ugodnijim.

TEKST I FOTO: PR