
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Način Pripreme:
1. Namažite maslacem šest keramičkih posudica. Pospite svaku sa po jednom kašikom kakaoa. Raznesite kakao po dnu i zidovima svakog kalupa.
2. Stavite maslac, isjeckan na kockice i rastopite ga u šerpici. Čim se maslac otopi, isključite ringlu i dodajte narendanu čokoladu. Miješajte dok se ne istopi i dok smjesa ne postane “plišano” glatka.
3. Mikserom umutite jaja, žumanjke i šećer. Mutite oko 5 minuta najjačom brzinom.
4. Kada se mješavina tri puta poveća, dodajte brašno i umutite ručno. Nakon toga dodajte čokoladu i lagano miješajte.
5. Raspodijelite mješavinu u posudice. Preko svake stavite nekoliko svježih ili zamrznutih borovnica ili malina. Pecite čokoladni sufle u prethodno zagrijanoj rerni na 210 stepeni.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen