Spremni dočekajte prvo proljetno sunce

by | 1 Aprila, 2017

Sa prvim toplim zracima sunca oslobađamo se tamnih čarapa i tijesnih pantalona, ali naše noge, naravno, nisu odmah spremne za to. Mnoge od nas imaju problem sa presvijetlim nogama i kožom još uspavanom od dugog zimskog sna. Donosimo vam savjete i trikove koji će vam definitivno olakšati život i brzo, a efikasno pripremiti vaše noge za prvo proljetno sunce. Dovoljna su samo tri koraka!

Foto: Pixabay

1. Jedna od najefikasnijih stvari jeste korištenje suhe četke za tijelo, koja uklanja mrtve ćelije kože i poboljšava cirkulaciju. Rezultat je vidljiv odmah! Piling je definitivno najbolja stvar koju možemo učiniti našoj koži, koja poslije toga bude glatka kao svila.

2. Nakon toga slijedi hidratacija. Ako vam je koža dehidrirana utrljajte malo ulja i mlijeka kako bi je održali vlažnom.

3. Problem svijetlih nogu može se riješiti u samo nekoliko poteza i to dobrom kremom za samotamnjenje. Danas je tržište prepuno krema i sprejeva, ali sa njima treba biti oprezan. Birajte provjerene brendove i koristite ih tako da malu količinu pomiješate sa običnim mlijekom za tijelo i lagano umasirate u kožu, nakon čega noge treba da se osuše na prirodnom zraku.

Izvor: lepotaizdravlje.rs