Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. Bjelanjke umutiti sa polovinom šećera u prahu u čvrst šam. Zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati preostali šećer u prahu.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje pa smjesu za vanilice sipati u poslastičarski džak i na papiru oblikovati gomilice. U sredinu staviti po jedno jezgro oraha a odozgo istisnuti još malo šama.
3. Sušiti u odškrinutoj rerni na 110 ˚C dok ne postanu lagane i hrskave.
4. Posebno otopiti čokoladu sa puterom.
5. Osušene puslice napola potopiti u čokoladu, a potom čokoladni dio posuti šećernim bombonicama i ostaviti ih da se osuše.
Izvor: Dobra hrana