Ko su jedini nasljednici Princeovog bogatstva?

by | 22 Maja, 2017

Sudija u Mineapolisu, glavnom gradu američke savezne države Minesote, saopštio je danas da su braća i sestre muzičara Princea, preminulog u aprilu 2016. godine, njegovi jedini nasljednici.

Foto: Guliver/Getty Images

“Nasljednici Princeove zaostavštine su Omarr Baker, Alfred Jackson, Sharon Nelson, Norrine Nelson, John R. Nelson i Tyka Nelson”, naveo je sudija i dodao da je bogatstvo procijenjeno na oko 300 miliona dolara.

Prema zakonu, sudu mogu da se u roku od godinu dana jave treća lica koja smatraju da imaju pravo na naljedstvo. Ukoliko se niko ne pojavi u tom periodu, odluka sudije postaje pravnosnažna, prenose agencije.

Prince nije bio u braku i nema djecu, a prije smrti nije ostavio testament.

Muzičar je iznenada preminuo 21. aprila prošle godine od prekomjerne doze lijeka protiv bolova na bazi opioida.

Prince ili “dijete iz Mineapolisa” bio je jedan od najvećih muzičara osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka sa hitovima kao što su Cream ili Kiss, u kojima je miješao gitarske rifove sa poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit “Purple Rain”.

Autor je više stotina pjesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Grammy i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pesmu “Purple Rain” iz istoimenog filma iz 1985. godine.

IZVOR: HELLO!