www.barillagroup.com
FOTO: PROMO
Sastojci (za 4 osobe):
350 g integralnih špageta Barilla br. 5
400 g sosa Napoletana Barilla
200 g tunjevine u maslinovom ulju iz konzerve
pola glavice ljubičastog luka
1 češanj bijelog luka
jedna ljuta papričica
10 komada cherry paradajza
2 supene kašike ekstradjevičanskog maslinovog ulja
isjeckan peršun
Priprema:
Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri. Kad provri, dodajte so (otprilike 7 grama na litar vode) i skuhajte integralne špagete od cijelog zrna brašna prema uputstvu na pakovanju.
Za to vrijeme, u velikoj tavi propržite ljubičasti i bijeli luk na maslinovom ulju. Čim ljubičasti luk porumeni, izvadite bijeli luk, a dodajte sitno isjeckanu ljutu papričicu. Dodajte tunjevinu i sos Napoletana. Ostavite na vatri nekoliko minuta da proključa.
Ocijedite integralne špagete skuhane “al dente” i pomiješajte ih sa sosom Napoletana i tunjevinom.
Servirajte jelo sa isjeckanim svježim peršunom i cherry paradajzom isječenim na četvrtine.
www.barillagroup.com
FOTO: PROMO