Secesija IX: Moda i umjetnost u službi baštine i poruke
Manifestacija Secesija IX u Sarajevu spaja modni dizajn, kulturnu baštinu i snažne društvene poruke kroz tri unikatne kolekcije Emine Husedžinović ...
Bajram samo što nije. Slatke delicije dio su svake praznične trpeze pa ćete tako vidjeti kako se sprema baklava sa pistacijama i suhim šljivama večeras u 17.15 sati, samo na OBN-u.
Slatkiši su kruna kulinarstva – njegov najraskošniji, najmaštovitiji i najdekadentniji dio. U pripremi su presudni detalji; ovdje kuhari mogu pokazati svu svoju kreativnost i umijeće. Dovoljan je samo jedan krivi gram da sve krene krivo. Ali kad uspiju, slastice vesele najmlađe, tješe nesretne, griju zaljubljene i dovode u napast neodlučne.
Uživajte, dijeta može pričekati do završetka Bajramskih blagdana, jer Petar Žuljević u emisiji “Sa slatkim na ti” na OBN-u sprema savršenu baklavu. Istorija same baklave je raznolika, isto koliko i načina za njenu pripremu. Ono što je sigurno je da njen postanak dugujemo Asircima, a Turcima njenu popularnost u našim krajevima.
Petar nas vodi u orijentalno slastičarstvo i priprema baklavu sa pistacijama i baklavu sa suhim šljivama. Dan poslije u istom terminu možete vidjeti kako se sprema krokonbuš i neodoljivi bijeli mus s narandžom, takođe specijaliteti kojima možete počastiti svoje goste.
Kulinarski show “Sa slatkim na ti” neka bude vaš izbor i za kraj TV sedmice od 17.15 sati na OBN-u. Petar Žuljević, jedan od najboljih slastičara regije, zna kako se pravi slatka čarolija.
TEKST: OBN PR