Punjena proja

by | 16 Marta, 2013

Sastojci:

  • 230 g kukuruznog griza
  • 230 g kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jajeta
  • 1,25 dl mlijeka
  • 1,25 dl ulja + ulje za podmazivanje pleha
  • 150 g praške šunke
  • 150 g mladog sira
  • 1 dl mineralne vode
  • 500 g špinata
  • 100 g pšeničnog brašna
  • so

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, mlijeko, ulje i mineralnu vodu.
2. Zatim postepeno dodavati mješavinu praška za pecivo, kukuruznog brašna i griza pa miješati dok se ne dobije ujednačena smjesa. Na kraju dodati soli po ukusu i promiješati.
3. Špinat obariti u slanoj vodi, a potom ga ocijediti od suvišne tečnosti i sitno isjeckati.
4. Mladi sir izmrviti, a prašku šunku isjeći na kockice.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti pšeničnim brašnom. Zatim u njih sipati jednu trećinu pripremljene smjese za proju. Posuti mladim sirom, praškom šunkom i špinatom i preliti preostalom smjesom.
6. Peći u zagrijanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana