Veganska salata u tegli
Sastojci:kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
100 g leblebija
150 g boranije
glavica crnog luka
veći paradajz
struk svježe ubrane nane
kašika maslinovog ulja
kašika soka od limuna
so i biber po želji
Priprema:
Ostaviti leblebije da odstoje potpoljene u vodi preko noći. Ujutru ih ocijediti i kuhati u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Pred kraj kuhanja ubaciti boraniju da se kratko obari zajedno sa leblebijama, otprilike 5 minuta.
Ostaviti po strani da se ohladi, a u međuvremenu očistiti i nasjeći luk i paradajz na sitne komade.
Procijediti leblebije i boraniju, pa ih pomiješati sa ostatkom povrća u činiji za salatu.
Dodati maslinovo ulje, sok od limuna i sjeckanu nanu. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa lagano promiješati i služiti odmah.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU LJEKOVITO BILJE BiH!
FB: www.facebook.com/Ljekovito-bilje-BiH
IZVOR: LJEKOVITO BILJE