Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
SASTOJCI:
Za jufke:
1 kg brašna
3 kašičice soli
mlaka voda
Za fil:
1 kg svježeg domaćeg sira
1 manja pavlaka
5 jaja
so
ulje
PRIPREMA:
1. Za jufke dobro izmiješati brašno sa solju i zamijesiti mlakom vodom glatko tijesto, lijepo ga izraditi i ostaviti da stoji 1 h. Nakon toga tijesto podijeliti na 2 loptice.
2. U odgovarajuću veću zdjelu istresti sir, dodati mu pavlaku, jaja, malo soli i malo ulja, te sve dobro umutiti mikserom.
3. Od loptica tijesta razviti što tanje jufke, filovati ih pripremljenom smjesom, motati i redati u podmazanu tepsiju, pa peći 45 minuta na 180 °C.
(Recept Elvise Halilović iz Gornjeg Vakufa)
IZVOR: POŠALJI RECEPT
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
www.facebook.com/Posalji-recept-BiH