Pet dobrih razloga da jedete kruške u septembru!

by | 19 Septembra, 2017

Kruška je kraljica septembra. Do kraja avgusta sazrijeva i daje nam posljednje voćne pozdrave jeseni. Ali, kruška nije samo ukusna – takođe je i nevjerovatno korisna. Ovo voće je Homer u Odiseji nazvao “dar bogova”.

Foto: Guliver/Thinkstock

Kruška se smatrala voćem koje čini ljude lijepim, liječi mnoge bolesti i zaustavlja vrijeme.

Za dobro raspoloženje 

Kod vrtoglavice i povećanog zamora, nije potrebno piti kafu u litrima. Folna kiselina, koja je sadržana u kruškama će vas razveseliti bolje od bilo kojeg stimulacionog napitka i normalizovati vaš pritisak.

Mladost

Kruška je bogata antioksidantima, zaustavlja prerano starenje ćelija i promoviše njihovu regeneraciju. Pored toga, ona se bori protiv slobodnih radikala koji uzrokuju rak.

Dobra figura

Vlakna, koja se u velikim količinama nalaze u kruškama, normalizuju varenje i ubrzavaju metabolizam, što pozitivno utiče na figuru. Pored toga, kruška ne sadrži mnogo kalorija.

Dobro zdravlje

Kruška sadrži sve vitamine koji su neophodni organizmu, upravo s početkom jeseni: A, B1, B2, E, P, PP, S. Ovi vitamini su odgovorni za ishranu kože, noktiju i kose, emocionalnu stabilnost, intelekt i naravno, imunitet.

Čišćenje organizma

Kruška ima pozitivan efekat na pankreas i čisti jetru i bubrege. Za varenje fruktoze iz kruške nije potreban insulin za varenje, pa se često preporučuje dijabetičarima.

IZVOR: ŽENSKI MAGAZIN