Brza torta

by | 10 Oktobra, 2017

Foto: Pošalji recept

SASTOJCI:

1 kg jabuka
15 kašika šećera
Za koru:
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
Za fil:
500 ml slatke pavlake
Za ukrašavanje:
50 g čokolade za kuhanje
ukrasne mrvice

PRIPREMA:
1. Oguliti jabuke, isjeći ih na tanke kriške, poredati u šerpu, posuti šećerom i peći u rerni oko 15 minuta na 200°C.
2. Umutiti smjesu za koru.
3. Zapečene jabuke izvaditi iz rerne, preliti ih prethodno pripremljenom smjesom i vratiti da se peče 20 minuta na 200°C.
4. Umutiti slatku pavlaku i njome premazati ohlađenu tortu.
5. Tortu preliti istopljenom čokoladom i posuti ukrasnim mrvicama.

(Recept Aldijane Fatić iz Tuzle)