
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Foto: Guliver/Thinkstock
Sastojci:
250 g margarina
150 g šećera u prahu
300 g neslanog mljevenog kikirikija
150 g mljevenog posnog keksa
1 kašičica cimeta
50 g posne čokolade za kuhanje (po želji)
1 dl ulja
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti margarin omekšao na sobnoj temperaturi i šećer u prahu. Dodati 150 g mljevenog kikirikija, mljeveni posni keks, cimet i dobro izmiješati.
2. Pripremljenu smjesu ostaviti u frižider da odstoji 60 min.
3. Nauljenim rukama od pripremljene smjese praviti kuglice, te svaku uvaljati u ostatak mljevenog kikirikija.
4. Po želji, čokoladu otopiti sa malo ulja i dekorisati oblikovane kuglice.
Savjet: Pripremljene bombice servirajte u papirnim korpicama.
IZVOR: POŠALJI RECEPT