![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/mafini-hrana-jelo-Getty-600x470.jpg)
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Foto: Guliver/Thinkstock
Sastojci:
– 1 kg pastrmki
– 100 gr suhe slanine
– bijeli luk
– veza peršuna
– 150 gr kajmaka
– so, biber
Priprema:
Riba treba da bude svježa, veličina komada nije od presudnog značaja, ali svakako birajte veće komade.
Unutrašnjost ribe napunite sjeckanom slaninom, izgnječenim bijelim lukom, peršunovim lišćem, solju i biberom. Zatvorite čačkalicom, premažite uljem i pecite na roštilju po desetak minuta svaku stranu.
Pastrmka na žaru se zatim prelije rastopljenim kajmakom.
IZVOR: POŠALJI RECEPT