Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Za preliv:
Priprema:
1. Svinjske filee očistiti od masnoće i žilica pa poprečno isjeći na svakih 5 cm. Dobijene komade istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Brokulu iskidati na cvijetove i obariti u slanoj vodi. Zatim ga procijediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
3. Mladi sir i mocarelu isjeći na kocke 2×2 cm.
4. Na svaku istanjenu šniclu staviti cvijet brokule i kockicu mladog sira i mocarele. Potom krajeve mesa preklopiti pri vrhu. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još medaljona.
5. U teflonskom tiganju ugrijati ulje, te njega poslagati medaljone tako da preklopljeni krajevi budu okrenuti ka dolje. Pržiti ih sa obje strane dok ne porumene.
Preliv:
1. Pelat paradajza izmiksati i sjediniti sa maslinovim uljem, bosiljkom, origanom, šećerom i začinima po ukusu.
2. Pripremljenu smjesu kratko prokuhati da bi se dobila odgovarajuća gustina.
Finalni postupak:
Pržene medaljone preliti umakom od paradajza.
Izvor: Dobra hrana