Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
500 g mljevenih pilećih ili ćurećih prsa
bjelance iz 2 veća jajeta
40 g integralnih hljebnih mrvica
prstohvat soli
prstohvat svježe mljevenog crnog bibera
2 kašičice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
150 g iscijeđenog kukuruza
400 g crnog graha iz konzerve, iscijeđenog i ispranog
180 g zrelog paradajza, isjeckanog na kockice
120 ml pilećeg bujona (sa niskim sadržajem natrijuma)
1 kašika soka od limete
1 kašičica mljevenog kima
4 g isjeckanog lišća korijandera
Priprema:
1. U jednoj činiji sjedinite piletinu, bjelanca, hljebne mrvice, so i biber. Dobro izmiješajte. Formirajte 16 ćuftica veličine loptice za golf.
2. U tavi zagrijte ulje na srednjejakoj vatri. Poredajte ćuftice i pržite ih 3-5 minuta uz često okretanje, dok ne porumene sa svih strana.
3. Dodajte kukuruz, grah, paradajz, bujon, sok od limete i kim i dobro sjedinite. Vatru smanjite na srednju jačinu, djelimično poklopite i ostavite da se krčka 3-5 minuta, sve dok se ćuftice u potpunosti ne skuhaju.
Izvor: POŠALJI RECEPT Foto: THINKSTOCK