Munchmallow desert

by | 2 Decembra, 2017

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

250 g margarina
250 g čokoladnog keksa
1 štangla crne čokolade
200 g bijele čokolade
400 g crne mliječne čokolade
30 g kokosovog brašna
50 g mljevenog kikirikija
1 veće pakovanje munchmallow-a

Priprema:

1. Margarin i crnu čokoladu otopiti na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje.
2. Zatim dodati izlomljen keks i dobro promiješati.
3. Dobijenu smjesu sipati u pravougaonu posudu obloženu pek-papirom.
4. Izravnati površinu, te ostaviti smjesu da se stegne.
5. Na pari otopiti bijelu čokoladu. Dodati kokosovo brašno i kikiriki, pa promiješati i sipati preko podloge od keksa.
6. Zatim krupno isjeći mančmelou i poredati preko smjese od bijele čokolade.
7. Mliječnu čokoladu otopiti na pari, sačekati da se prohladi, pa njome preliti kolač.
8. Kolač ostaviti da se malo stegne, a zatim ga isjeći na kocke i staviti u frižider da se sasvim stegne.

IZVOR: POŠALJI RECEPT