Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za karamel sos:
Način pripreme:
1. Isjecite dno ananasa i stavite preko daske. Oljuštite ga. Isjecite u krunu, ali je sačuvajte. Poslije napravite kose proreze, da biste uklonili crne tačke. lzdubite njegovu unutrašnjost uređajam za čišćenje jabuka.
2. U unutrašnjost postavite štapiće vanile i cimeta isjeckane po dužini na pola, i struk ruzmarina.
3. Rastopite maslac u plehu u kome ćete peći i ispecite cijeli ananas sa svih strana, dok ne dobije braon boju.
4. Prelijte ananas medom i pecite ga 45 minuta na 160 stepeni.
5. Za karamel sos u šerpicu stavite vodu i šećer. Kuhajte dok se šećer ne rastopi, nakon toga smanjite vatru i ostavite sos da se krčka dok ne dobije svjetlobraon boju. Dodajte prethodno zagrijanu pavlaku i ostavite da se krčka.
6. Servirajte ananas uspravno u činiji. Polijte ga karamel sosom i ukrasita kuglama sladoleda od vanile i umućene pavlake. Vratite krunu.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen