Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Keskül je turski desert koji ukusom podsJeća na Rafaello kuglice i vrlo je jednostavan za pripremu.
Sastojci:
5 dl hladnog mlijeka
40 g kokosa
60 g brašna
80 g šećera
aroma vanilije po ukusu
1 kašika putera
Ostalo:
malo sjeckanih pečenih badema i lješnika
kokos po ukusu
Priprema:
1. U šerpu sipati mlijeko, pa dodati kokos i šećer.
2. Zatim dodati brašno, te sve dobro umutiti žicom. Sipati aromu vanilije po ukusu i promiješati.
3. Kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok ne provri.
4. Nakon toga dodati puter i miješati dok se ne otopi.
5. Skloniti s ringle i sipati u četiri manje posude.
6. Svaku prekriti providnom folijom i staviti u frižider da se dobro ohladi.
7. Posuti bademima, lješnicima i kokosom po ukusu.
IZVOR: POŠALJI RECEPT