Courtney Love duguje državi više od pola miliona dolara

by | 31 Marta, 2018

Pjevačica i supruga preminulog Kurta Cobaina, Courtney Love nagodila se s američkim vlastima prije tri mjeseca oko neplaćenog poreza iz perioda od 2009. do 2011. te im je dala 266.000 dolara, no ima još ‘zaostataka’. Courtney duguje porez državi i za 2016., a dug je dostigao iznos od 569.000 dolara, piše američki magazin The Blast. 

Pjevačica je prošlog mjeseca odala počast svom pokojnom mužu, frontmenu benda Nirvana, Kurtu Cobainu, koji je počinio samoubistvo prije 24 godine. Kaže da joj nedostaje svakog dana. “Sretan rođendan, dušo. Bože, kako mi nedostaješ”, napisala je 20. februara kada bi Cobain navršio 51. godinu. Par se vjenčao 1992. na Havajima, a ubrzo su dobili kćerku Frances Bean. Frances je o životu svog oca producirala dokumentarni film ‘Kurt Cobain: Montaža pakla’ za koji je Courtney istaknula kako daje fanovima uvid u unutrašnji svijet pokojnog muzičara.

“Moja kćerka je odradila izvrstan posao. Dokumentarac je odličan i govori puno stvari koje bi Kurt htio reći”, istaknula je pjevačica. Objasnila je da to nije film o njenom i Cobainovom braku. Courtney se nedavno ‘vratila’ na muzičku scenu pojavivši se u spotu svog prijatelja, pjevača Marilyna Mansona za pjesmu ‘Tattooed In Reverse’. Utjelovila je medicinsku sestru koja Mansona vozi u invalidskim kolicima po ustanovi za mentalno oboljele. No Courtney se nije previše istaknula u spotu uz poštovatelje sotone koji izvode svoje rituale, te opsjednutu ženu.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images