Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
500 g višanja
200 g maslaca
200 g šećera
1/2 limuna
1/2 vrećice praška za pecivo
2 vrećice vanilin-šećera
6 jaja
250 ml kiselog vrhnja
300 g brašna
kašika škrobnog brašna
šećer u prahu
Priprema:
Svježe višnje očistimo i izvadimo im koštice *ako koristite višnje iz konzerve, ocijedite ih od viška tečnosti.
U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli. Zatim umiješamo omekšali maslac te smjesu brašna i praška za pecivo. Ulijemo u maslacem namašćen i brašnom posut lim i stavljamo peći u zagrijanu rernu na 200°C 10 minuta.
Za to vrijeme pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin-šećerom i škrobnim brašnom.
Kolač izvadimo iz rerne, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja.
Vraćamo u rernu na još 20-25 minuta.
Foto: Thinkstock Izvor: 24sata.hr