![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/11/GettyImages-1175559063-600x470.jpg)
Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Znate da salatu smatramo idealnim obrokom, kada su ljetne vrućine i kada nam teška hrana ne prija.
Danas smo za vas pripremili recept za salatu, kao idealan doručak, lagan, a koji će vam opet obezbijediti dovoljno snage za početak dana! Riječ je o ukusu mediterana, koji će nas odmah podsjetiti na miris mora i odmor.
Sastojci:
Priprema:
Tjesteninu skuhajte, a dok se ona kuha, pomiješajte maslinovo ulje i mediteranske začine, te isjeckane masline. Tjesteninu procijedite i dodajte joj masline i ulje. Zatim je pospite rukolom i komadićima feta sira.
Uživajte u ukusu Mediterana! Prijatno!
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock