Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
190 g posne majoneze
curry po ukusu
1 crveni luk
1 zelena paprika
1 zelena jabuka
1 celer
1 krastavac
1 kašičica majčine dušice
1 limun
maslinovo ulje po potrebi
so, biber
Priprema:
1. Luk oljuštiti i isjeći na rebra.
2. Papriku i jabuku dobro oprati, pa isjeći na kocke. Krastavac oljuštiti i isjeći na krupnije komade.
3. Celer takođe oljuštiti i isjeći na kockice.
4. U dublju posudu staviti isjeckanu papriku, jabuku i krastavac.
5. Posuti curryjem, posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Dodati majonezu i majčinu dušicu. Nacijediti sok od limuna i preliti maslinovim uljem. Dobro promiješati kašikom kako bi se svi sastojci sjedinili.
7. Staviti u frižider da se ohladi, pa nakon toga servirati u činiju i poslužiti.
Izvor: Pošalji recept