Lagani recept za doručak poslije praznika
Ukoliko ste pretjerali sa teškom i kaloričnom hranom, mi donosimo lagani recepti za doručak poslije praznika. Nakon prazničnih uživanja, vaše tije...
Sastojci (za 4 osobe):
Špageti bez glutena Barilla 350 g
Umaka Barilla Napoletana 400 g
Tunjevina 200 g
Inćuni 40 g
Tikvice 150 g
Bijeli luk 1 čen
Ekstradjevičansko maslinovo ulje 3 kašike
Svježi origano
So i biber
Priprema:
Operite i ocijedite tikvice te ih narežite na kockice. U neljepljivoj tavi zagrijte tri kašike maslinovog ulja s oguljenim čenom bijelog luka.
Izdinstajte tikvice i kad omekšaju, dodajte inćune i umak Barilla Napoletana. Zagrijte umak do vrenja, a zatim ga sklonite s vatre. Dodajte tunu i malo svježeg origana; izvadite bijeli luk i stavite na stranu.
U međuvremenu zakuhajte velik lonac vode; nakon što voda zakuha dodajte so (otprilike 7 g po litri) i kuhajte špagete bez glutena prema uputstvu na pakovanju.
Ocijedite špagete bez glutena nakon što su se skuhale “al dente” i pomiješajte ih s umakom na srednjoj vatri, dodajući nekoliko kašika vode od kuhanja. Miješajte tjesteninu dok se voda ne upije.
Poslužite začinjeno svježe mljevenim biberom prema vlastitu ukusu.
Više recepata pronađite ovdje:
https://youtu.be/bThIewgn6fM?list=PLOnt2obSsY6cgB0ZRrzW1wYx2g-ix8i5o
Više recepta pogledajte OVDJE!
Tekst i foto: Barilla PR