Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
360 g brašna
1 prstohvat soli
malo svježe mljevenog bibera
220 ml mlijeka
1 jaje
2 supene kašiek maslinovog ulja
130 g naribanih tikvica
100 g naribanog cheddar sira
1 mladi luk sitno nasjeckan
1 kašičica svježe majčine dušice
Priprema:
Zagrijte rernu na 170°C i namastite kalupe za muffine.
U velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, so i biber.
Pomiješajte mlijeko, jaja i ulje zajedno. Zatim “mokre” sastojke dodajte “suhim” sastojcima pa miješajte dok vam se smjesa ne poveže.
Zatim dodajte tikvice, cheddar sir i mladi luk pa sve još jednom promiješajte kuhačom.
Ulijte smjesu u kalupe (ali ne do vrha) i pecite 30 – 35 minuta.
Neka odmore 10 minuta prije posluživanja, a možete ih i spremiti u plastične posudice kad će ostati svježi i do tri dana.
Izvor: jutarnji.hr Foto: Thinkstock