Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Za tijesto:
80 g brašna
125 g šećera
115 g maslaca
jaje
žumance
1/2 kašičice ekstrakta vanilije
3 kašike vode
Za fil:
2 jaja
500 g kesten pirea
80 g mljevenih oraha
200 g tamne čokolade
120 g maslaca
Priprema:
Zamijesite sastojke za tijesto.
Za fil pjenasto umutite šećer sa žumancima, a bjelanca izmiksajte u čvrsti snijeg. U umućena žumanca dodajte kesten pire i mljevene orahe pa na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Razvaljajte tri četvrtine tijesta te njime obložite plitki kalup za torte ili duboki kalup za krostate. Filujte tijesto kremom od kestena.
Preostalo tijesto razvaljajte u tanku roladu i njome obrubite pitu.
Pecite pitu u zagrijanoj rerni oko 45 minuta na 180°C.
Rastopite čokoladu na pari s maslacem, pa čokoladnom glazurom premažite pitu.
Izvor: 24sata.hr Foto: Thinkstock