Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Danas smo vam pripremili jednostavan recept za domaći puding kojim ćete obradovati svoje ukućane. Sprema se veoma brzo i dopašće vam se neobična kombinacija kruške i đumbira.
Sastojci:
Priprema:
Papir za pečenje izrežite i stavite u posudice za puding, koje ste prije toga lagano premazali maslacem. Papir pritisnite uz dno posudice da se lijepo namjesti uz svaku ivicu. Kruške ogulite i isjeckajte na sitne komadiće. U posudi izmiješajte šećer, brašno, jaja i maslac, sve dok se ne formira tijesto. Zatim dodajte đumbir i koricu narandže i sve izmiješajte. U posudice za puding sipajte kašičicu sirupa od đumbira, dodajte kruške i prelijte ih tijestom. Posudice stavite u mikrovalnu i pecite oko 4 minuta, na najjačoj temperaturi. Kada se puding malo ohladi možete ga dekorisati sirupom, šećerom u prahu i komadićima kruške.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock