Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
2 šolje mljevenog keksa
3 kašike smeđeg šećera
½ kašičice mljevenog cimeta
120 g otopljenog maslaca
Fil:
230 g krem sira
420 g pirea od kuhane bundeve
3 jajeta + 1 žumance
¼ šolje kisele pavlake
1 ½ šolja šećera
½ kašičice mljevenog cimeta
1/8 kašičice rendanog muškatnog oraščića
1/8 kašičice karanfilića
2 kašike brašna
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 170 C.
2. U posudu srednje veličine stavite keks, šećer i cimet. Dodajte maslac. Zamijesite , prebacite u posudu za pečenje i poravnajte.
3. Ulupajte krem sir i dodajte pire od bundeve, jaja, žumance, kiselu pavlaku, šećer i začine. Sve dobro promiješajte.
4. Prelijte preko kore i stavite u rernu. Pecite kolač oko sat vremena. Kada je ispečen i ohlađen, stavite u frižider da odstoji četiri sata prije služenja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock