Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
500 g patlidžana
180 g miješanog mljevenog mesa
160 g riže
100 g paradajza
50 g crvenog luka
30 g ribanog sira (parmezana)
40 g maslinovog ulja
1 dl soka od paradajza
1 jaje
2 čena bijelog luka
listići peršuna
sol
biber
Priprema:
Patlidžane operite, prepolovite na pola, izdubite kašikom sredinu, kratko prokuhajte i ohladite. Komade koje ste izdubili kratko prokuhajte, ohladite i sitno isjeckajte.
Pomiješajte ih sa sitno sjeckanim bijelim lukom i peršunom.
Ogulite dva paradajza, izvadite sjemenke i sitno isjeckajte. Luk sitno isjeckajte i kratko zažutite na ulju. Dinstajte ga 20 minuta.
U posebnoj posudi istucite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s bijelim lukom i peršunom, ribani sir, sjeckani paradajz, meso, sol i biber. Dobro izmiješajte i smjesom napunite patlidžane.
Patlidžane složite u posudu, polijte s malo soka od paradajza, pokrijte i dinstajte na laganoj vatri. Podlijevjte vodom.
Poslužite uz kuhanu rižu.
Izvor: 24sata.hr Foto: Thinkstock