Black Friday: Najpopularnije čizme trenutno su na sniženju
Black Friday i ove godine nas je obradovao velikim sniženjima. A danas su nam u fokusu najpopularnije čizme koje se mogu naći po jako povoljnim ci...
Sastojci:
2 šolje pečenog slatkog krompira
1 jaje (za vegansku verziju: 1 kašika lanenog sjemena + 2 kašike vode)
1 šolja bademovog brašna
1/4 čaše integralnog brašna
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika bijelog vinskog sirćeta
1 kašičica origana
1/4 kašičice soli
Priprema:
Pripremite slatki krompir. Stavite cijeli krompir u zagrijanu rernu na 210 ° C u trajanju od jednog sata ili dok potpuno ne omekša. Izvadite krompir iz rerne i ohladite. Isjecite i odvojite jezgro. Potrebne su vam 2 šoljice pirea.
Dodajte slatki krompir u veću posudu i izmiksajte ga kuhinjskim mikserom sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte sve ostale sastojke i dobro miješajte.
Rernu zagrijte na 220 ° C. Pokrijte posudu papirom za pečenje. Od ove smjese možete napraviti veliku ili četiri manje pice (pola čaše tijesta za jednu picu) od cijele mase.
Rastanjite tijesto prstima i ponovo pokrijte papirom za pečenje. Tijesto stavite u rernu na 30 minuta. Zatim izvadite, sipajte paradajz sos, dodajte sir, salamu i ostale sastojke po želji i vratite tijesto u rernu na još 15 minuta.
*Uobičajena margarita će se ispeći za 15 minuta, ali ako dodate dosta povrća, potrebno je oko 20 minuta.
Izvor: Ženski magazin Foto: Pixabay