Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
200 g heljdinih kora
300 g sira
300 g špinata
1 jaje
1 bjelance
1/2 kašičice soli
prstohvat bibera
1 kašika rastopljenog maslaca
Kako pripremiti
Kore iseći na kvadrate dimenzija 10×10 cm. U kalup za mafine redati po dva-tri listića, a svaki sloj premazati s malo rastopljenog maslaca. Korice malo pritisnuti da se oblikuje korpica.
Umutiti jaje i bjelance viljuškom i dodati izmrvljeni sir i sjeckani špinat. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Pripremljenim filom puniti korpice i peći ih u zagrijanoj rerni na 200º C oko 30 minuta.
Izvor: superrecepti.rs