Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
1 jaje
so
suhi povrtni začin
prašak za pecivo (prstohvat)
1,5 dl vode
1 dl kisele vode
100 g brašna (dodati po potrebi)
500 g piletine (batak, karabatak, prsa)
2 manja krompira narezana na kriškice
Priprema:
Brašno, jaja, prašak za pecivo, kiselu vodu, so i vodu umutiti (treba da bude gušće od smjese sa palačinke). Za to vrijeme, u zagrijanu rernu ubacite tepsiju sa malo ulja da se ugrije, pa dodajte smesu. Odozgo poredati usoljenu i začinjenu piletinu i po želji krompir. Zatim vratiti u rernu i peći oko pola sata.
Izvor: superrecepti.rs