Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
3 jaja
150 g šećera
100 g maslaca
100 g kokosovog brašna
4 kašike soka narandže
1 kašika praška za pecivo
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Četvrtastu posudu (20 x 20 cm) ili kalup za torte premažite maslacem i pobrašnite.
Izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte omekšali maslac, kokosovo brašno i sok narandže i još kratko miksajte. Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i promiješajte drvenom kašikom.
Prelijte tijesto u pripremljenu posudu i pecite otprilike pola sata. Izvadite kolač kada čačkalica, kojom ste proboli sredinu, izađe čista.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images