Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
1 kg krompira
1/4 šolje maslinovog ulja
3-4 sitno iseckana čena bijelog luka
kocka za supu
so i biber po želji
1/4 šolje limunovog soka
svjež, sitno iseckan vlasac
Priprema:
Zagrijte rernu na 20o stepeni. Krompir ogulite, operite i iseckajte na štapiće za pomfrit.
U posudu stavite sve sastojke za marinadu, osim kocke za supu i dobro ih promiješajte.
Krompir stavite u vatrostalnu posudu, prelijte marinadom i pecite 10 minuta. Za to vreme, razmutite kocku za supu u malo vode. Izvadite krompir iz rerne i prelijte ga supom. Zatim ga vratite u rernu i pecite još 20 minuta.
Kada se malo ohladi, uživajte u izvanrednom, a zdravom pomfritu!
Izvor: lepotaizdravlje.rs Foto: Guliver/Getty Images