Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Paradajz zasjeći pri vrhu a poklopce sačuvati. Zatim pažljivo kašikicom izdubiti unutrašnjost.
2. Crni luk i šampinjone isjeći na kockice, a mrkvu izrendati na krupno rende.
3. Ljuspice soje preliti vrelom vodom i ostaviti na nabubre. Potom ih ocijediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk i mrkvu pa dodati šampinjone i ljuspice soje te dinstati uz poveremeno dolijevanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj dinstanja dodati kečap, začiniti i promiješati.
6. Pripremljenim filom napuniti paradajz i preklopiti poklopcima.
7. Posebno sjediniti sok od paradajza sa malo supe od povrća i preručiti u vatrostalnu činiju. U nju poslagati punjeni paradajz. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok paradajz ne omekša.
Izvor: Dobra hrana