Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za koru:
Za fil:
Za dekoraciju:
Priprema:
Kora:
1. Puter pjenasto umutiti sa šećerom u prahu.
2. Mljevene čokoladne napolitanke natopiti mlijekom, a potom ih sjediniti sa umućenim puterom i dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Fil:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Šlag od slatke pavlake umutiti sa maskarpone sirom. Dodati mljevene napolitanke od lješnjaka, rendanu mliječnu čokoladu, nabubreo želatin i polako promiješati.
Finalni postupak:
1. Dno okruglog kalupa obložiti smjesom za koru te preko sipati pripremljeni fil i poravnati.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko fila. Na kraju tortu dekorisati otopljenom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana