Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
800 g tankih kora za pitu
šolja riže
150 g mljevenih oraha
200 g šećera
dvije kesice vanilin-šećera
šolja ulja
šolja grožđica
Priprema:
Rižu skuhajte tako da bude kašasta, pa dodajte šećer i vanilin-šećer.
Kore poprskajte uljem, vodom u kojoj se kuhala riža, pospite mljevenim orasima pa složite četiri jednu na drugu. Stavite rižu, pospite grožđicama, pa uvijte u rolu.
Pitu redajte u podmazan pleh, pa pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumeni.
Izvor: mondo.rs Foto: Guliver/Getty Images