Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
500 g pileće džigerice
100 g maslaca
250 g riže
1 luk
600 ml pilećeg bujona
2 kašike sjeckanog peršuna
2 šake graška
100 g pinjola
100 g grožđica
Priprema:
Operite pileću džigericu i odstranite sve žilice. Narežite na komadiće. Polovinu maslaca zagrijte u velikoj tavi i dinstajte sitno sjeckani luk dok se ne zažuti. Dodajte pileću džigericu i pecite još nekoliko minuta dok ne promijene boju.
Dodajte rižu i pileću supu, kuhajte poklopljeno na laganoj vatri, povremeno miješajući, otprilike 30 minuta tj. dok se tekućina ne upije i riža omekša.
Zadnjih pet minuta kuhanja ubacite grašak, promiješajte i kuhajte dok ne omekša. Kada je riža kuhana umiješajte nasjeckani peršun, pinjole i grožđice, dodajte ostatak maslaca, promiješajte pa poslužite toplo.
Izvor: gastro.24sata.hr