Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci (6 porcija):
1 kg teleće lopatice
3 kašike biljnog ulja
1 luk i čen bijelog luka
1 kašika koncentrata paradajza
1 l bujona
300 g smrznutih zelenih mahuna
1 konzervisani bijeli grah
sol, biber, paprika i čili u prahu
1 kiselo vrhnje
Priprema:
Meso zapecite sa svih strana na ulju. Smanjite vatru pa dodajte usitnjen luk i bijeli luk. Nakon jedne minuta ubacite i koncentrat paradajza, papriku i čili u prahu. Sve dobro promiješajte pa dolijte bujon.
Kuhajte na laganoj vatri (uz povremeno miješanje) poklopljeno oko 40 minuta, pa dodajte mahune. Poklopite i kuhajte dodatnih 20 minuta ili dok meso u potpunosti ne omekša.
Zadnjih pet minuta dodajte procijeđen grah, sol i biber. Poslužite toplo uz kašiku kiselog vrhnja i svježi ili prepečeni hjeb.
Izvor: kaufland.rs/recepti