Brzi cheesecake

by | 11 Maja, 2019

Zbog svog specifičnog i osvježavajućeg ukusa i lagane strukture, chessecake je omiljena poslastica, mnogima od nas. Ako ste mislili da je sve već savršeno, imamo iznenađenje za vas – donosimo vam recept za još bržu i jednostavniju pripremu omiljenog kolača.

Sve što vam je potrebno…

Za podlogu:

  • 50g integralnog keksa
  • 25g maslaca

Za kremu:

  • 100g grčkog jogurta
  • 50g svježeg krem sira
  • 75g slatke pavlake
  • Kašika šećera u prahu

Za preliv:

  • 250g šumskog voća
  • Kašika šećera
  • Kašika svježe cijeđenog limunovog soka

Priprema: Sameljite keks i izmiješajte ga sa maslacem, istopljenim na sobnoj temperaturi. Smjesu raspodijelite na dnu 3 šire čaše, izravnajte je oblom stranom kašike i ostavite u frižider, dok pripremate ostatak. Slatku pavlaku izmutite sa šećerom u prahu, dok ne postane čvrsta. Jogurt izmiješajte sa krem sirom pa ga dodajte u slatku pavlaku. Nježno miješajte dok se sastojci ne sjedine. Kremu dodajte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovo sve vrattite u frižider. Šumsko voće isjeckajte na sitno i stavite u manju šerpicu, dodajte šećer i limunov sok, pa kuhajte na laganoj vatri, oko 10 minuta, uz neprestano miješanje. Kada se smjesa ohladi rasporedite je na vrh svake čaše, ravnomjerno. Vratite čaše u frižider na minimum sat vremena, prije posluživanja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @spiceinthecity