15-minutni kolač s breskvama

by | 1 Jula, 2019

Sastojci:

300 g pettit beure keksa
1 kg breskvi
2 pudinga od vanilije
500 ml vode
7 kašika šećera
250 ml slatkog vrhnja za šlag
300 ml mascarponea

Priprema:

Breskve oguliti i očistiti od košpica te narezati na manje komadiće. Staviti ih u posudu zajedno sa šećerom i 400 ml vode. Pustiti da provri pa uz povremeno miješanje kuhati pet minuta. Ako su vam breskve već mekane i sitno narezane možda će biti potrebno i manje od tih pet minuta da se raspadnu i postanu kašaste. U raskuhane breskve dodajte puding razmućen za preostalih 100 ml vode i dobro promiješajte. Kuhajte 4-5 minuta dok se krema ne zgusne.

U lim za pečenje premazan maslacem složite na dno red keksa, odmah ih prelijte polovinom vruće kreme sa breskvama, zatim složite preko kreme drugi red keksa i opet preko njih izlijte ostatak kreme. Poravnajte i ostavite da se kolač ohladi.

Za to vrijeme izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag. Po potrebi dodajte nekoliko kašika šećera u prahu ako procijenite da šlag nije dovoljno sladak. Tada dodajte i mascarpone pa sve dobro sjedinite u glatku kremu.

Bijelom kremom premažite prohlađeni kolač, pustite da se sve skupa dobro ohladi i poslužite!

Izvor: recipeci.com