Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Bazna smjesa za sladoled od vanilije:
5 žumanaca
400 ml slatkog vrhnja
1 kašičica arome vanilije
100 g šećera
prah ili tablete medicinskog aktivnog ugljena
Priprema:
Žumance pomiješajte sa šećerom. U posudi zagrijte vrhnje s vanilijom, a potom polagano ulijevajte, stalno miješajući, milijeko u žumanca. Ako se zgrudva, procijedite kroz gusto cjedilo. Stavite na vatru i kuhajte dok se se zgusne. Ohladite.
Izdrobite osam komada tableta aktivnog ugljena da dobijete prah pa ih dodajte u smjesu prije nego što je stavite u sladoledomat. Prema želji, u smjesu možete dodati i malo kakao praha pa će sladoled dobiti čokoladni okus, dok će izvorno imati okus po vaniliji.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana